pengikut kale pink!

Thursday, March 16, 2017

Darah Rendah dan atasinya dengan set vitamin Shaklee

rasenya dah 2 kali minggu ni customer cari vitamin untuk tekanan darah rendah...

dan bagi saya normal ada yang darah tinggi dan ada yang darah rendah..
terpulang kepada cara hidup masing2..

dan hari ini saya nak share sedikit info tentang Tekanan Darah Rendah sebelum saya kenalkan supplement shaklee yang sesuai di ambil oleh mereka2 yang mengalami tekanan darah rendah..kalau ibu mengandung bahaya kalau darah rendah ya..

INFO 
Tekanan darah rendah (hipotensi) adalah keadaan tekanan darah yang lebih rendah dari tekanan yang diperlukan oleh tubuh, sehingga setiap organ dari badan tidak mendapat aliran darah yang cukup dan menyebabkan timbulnya gejala hipotensi. Tekanan darah seseorang adalah berbeza. Ini kerana ia membabitkan kawalan utama otak, jantung, buah pinggang dan ransangan di dalam salur darah.


Faktor yang mempengaruhi tekanan darah

Dalam menentukan seseorang itu menghidap tekanan darah, terdapat beberapa faktor yang boleh membantu iaitu usia, aktiviti seharian, perasaan, ubatan, pendarahan daninfeksi

Kebiasaannya orang yang selalu dikaitkan dengan penyakit tekanan darah rendah adalah dari golongan atlet dan pengamal diet. Mereka jarang terdedah kepada beberapa jenis penyakit seperti stroke, penyakit jantung, penyakit pada mata, pengerasan dan penyempitan pada pembuluh darahGejala Tekanan Darah Rendah

Bagi penghidap tekanan darah rendah, mereka tidak akan menunjukkan tanda mereka mempunyai penyakit tekanan darah rendah.
Mereka akan menunjukkan gejala atau tanda-tanda awal seperti cepat lelah, pening kepala ketika posisi badan berubah, sukar untuk berkonsentrasi, mata berkunang-kunang, mual, kulit berasa dingin, pucat dan lembap, pernafasan cepat dan pendek, defresi dan cepat haus

Sekiranya seseorang itu hendak hamil, mereka digalakkan untuk membuat pemeriksaan terlebih dahulu sebelum hamil. Ini kerana ia adalah untuk mengelakkan berlaku komplikasi pada bayi itu nanti.


Penyebab Tekanan Darah Rendah

Tekanan darah ditentukan oleh dua perkara, iaitu jumlah darah yang dipompakan oleh jantung dan tahanan (resistensi) pembuluh darah yang kecil-kecil pada tubuh.

Terdapat beberapa penyebab yang boleh tekanan darah rendah terjadi iaitu kekurangan volum darah – cecair mengalir dalam saluran darah seperti pendarahan yang tidak boleh terkawal, dehidrasi – dehidrasi yang mengurangkan kandungan cecair dalam badan seperti kes muntah yang teruk dan cirit-birit, masalah jantung – deyutan jantung yang agak cepat mahupun sebaliknya yang terlalu lambat dan keadaan otot yang lemah.

SUMBER 

Banyak kan komplikasi yang akan dihadapi oleh mereka yang mengalami tekanan darah rendah ini..


saya akan cadangkan set darah rendah DARI shaklee ini..jangan bimbang tekanan darah anda akan lebih baik..dapat kan segera.Pilih la supplement yang memberi kesan yang baik untuk jangka yang panjang..semestinya SHAKLEEvitamin terbaik untuk dikongsi bersama kerana sememangnya ianya berbeza..

selamat..berkesan..semulajadi..
  

  kebaikan untuk dikongsi bersama 

pls2,jgn SEGAN jgn MALU..saya sedia membantu anda..


khidmat konsultansi berterusan secara PERCUMA..------------------------------------

boleh guna id saya jika ingun membuat pembelian.
ID Shaklee : 1183248 (sulaiman bin saad)
adalah pengedar sah Shaklee anda

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 0175971031
✉ Email : mayapinkiey@gmail.comNo comments: