pengikut kale pink!

Sunday, January 8, 2017

RESVERATROL DALAM VIVIX BERKESAN MEMULIHKAN PENYAKIT KRONIK TERMASUK KANSER

RESVERATROL DALAM VIVIX BERKESAN MEMULIHKAN PENYAKIT KRONIK TERMASUK KANSER

Resveratrol adalah sejenis polyphenol yang dipanggil phytoalexin, merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebut terhadap penyakit.


Ia dihasilkan daripada tindakbalas tumbuhan tersebut terhadap jangkitan kulat, pendedahan racun, tekanan, kecederaan akibat dirosakkan haiwan, sinar UV, cuaca ekstrem dan sebagainya.

Tumbuhan yang menggunakan racun serangga dan kawalan rumpai biasanya tiada atau kurang menghasilkan bahan ini kerana mereka dilindungi oleh racun tersebut . Untuk pengetahuan semua, anggur, resberry dan kacang merupakan makanan paling banyak menghasilkan resveratrol.

Menurut American Cancer Institute, rasveratrol merupakan antioksidan yang sangat berkuasa. Ia mengurangkan pengaktifan NF kappa B, yakni sejenis protin yang dikaitkan dengan pembentukan kanser dalam tubuh.

Menurut laporan kajian yang dibuat oleh Department of Biochemistry and Molecular Biology, New York Medical College, resveratrol menjadikan proses proliferation dalam kanser payudara menjadi kurang aktif.


Menurut American Cancer Institute, meminum sumber resveratrol setiap hari membantu menurunkan risiko kanser prostat. Malah meminumnya sekali seminggu boleh menurunkan risiko kanser prostat sebanyak 60%. Hebatkan??!


Anggur muscadine adalah anggur yang paling tinggi nilai resveratrolnya. Ikatan kimia dalam anggur muscadine ini jauh berbeza dari anggur  jenis lain, yang mana ia kaya dengan anthocyanins, yang mempunyai antioksidan yang tinggi dan menunjukkan beberapa kesan antitumor, termasuk menghalangsintesis DNA dalam kanser payudara dan perkembangan saluran daran dalam sesetengah tumor, termasuk enzim perebak tumor
Menurut Department of Patholody, Northwestern University Feinberg School of Medicine membantutkan perkembangan CCR6-mediated migration pada sel yang rosak dalam kes diabetes.

Resevratrol juga terkenal sebagai ejen anti penuaan. Dalam kajian oleh Douglas Mental Health University Institute, McGill University, resevratrol melindungi kulit serta melambatkan kesan penuaan kulit dan lain2 kesan penuaan pada kulit.

Resevratrol juga berperanan dalam meningkatkan tahap ‘kolesterol baik’ dan melindungi dari kerosakan arteri, sekaligus menjaga kesihatan jantung

Masyarakat Barat suka mengambil wain merah untuk mendapatkan sumber resevratrol, namun kajian menunjukkan kesan alkohol adalah tidak baik pada wain boleh memberi kesan kepada golongan tertentu termasuk mabuk. 


Jadi sebagai alternatif yang selamat dan halal. Shaklee telah mengeluarkan produk yang sangat bagus, Vivix yang mana kaya dengan 10 kali ganda resveratrol berbanding revasratrol biasa.


Satu sudu teh Vivix mengandungi resveratrol bersamaan 100 gelas wain merah. Nampak kan sekarang, sekarang orang Islam dan pengamal makanan sihat pun dah ada altenatif terbaik lagi halal. 

Jangan bimbang, Shaklee telah menerbit lebih 2500 kajian terhadap bahan-bahan yang digunakan dalam vivix. Oleh itu, vivix sememangnya suplemen premium terbaik untuk pemulihan dan pencegahan penyakit-penyakit kronik termasuk kanser, buah pinggangstrok, darah tinggi, jantung, diabetesalzheimerSLE LUPUS , rawatan mata rabun dan untuk anti penuaan manusia.BERMINAT MENCUBA VIVIX?------------------------------------

boleh guna id saya jika ingun membuat pembelian.
ID Shaklee : 1183248 (sulaiman bin saad)
adalah pengedar sah Shaklee anda

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 0175971031
✉ Email : mayapinkiey@gmail.com

No comments: